18-05-2018 20:30

Matteo di Leonardo trio

Matteo schrijft swingende, moderne jazz met een aanstekelijke groove, die in het nummer Smoke On Your Eyes op hun CD Sketches wordt aangewakkerd door de présence van gastsolist Philip Catherine. Daarin voel je bij de uitgesponnen eerste versie van 9 minuten het potentieel van Di Leonardo’s talent als arrangeur. In de bonustrack van Smoke On Your Eyes steelt Philip Catherine de show.

Het swingt in het album Sketches helemaal vanaf het eerste nummer (Subject), gaat uptempo verder in Smash And Fix, telkens met lyrische gitaaraccenten en -soli, mooi ondersteund door de ritmesectie en opjagende piano- en saxsoli. Ook G Day en Brain Storming kennen die heel gearrangeerde interactie. Kiodos vormt een rustpunt en ook het slotnummer Logical Consequences drijft op een lieflijk thema. Daarin onderga je helemaal het gevoelige lyrische karakter van Di Leonardo die zijn gitaar naar grote voorbeeld Catherine graag wil laten zingen.

Sketches van het jonge gitaartalent Matteo Di Leonardo is een beloftevol debuut, dat we graag als een volwaardig tableau in de toekomst zien ontwikkelen.

Matteo Di Leonardo : Guitar, compositions, arrangements
Gaëtan Casteels : Doublebass
Pierre Hurty : Drums

Terug naar lijst

Impressie

Proef de sfeer

Neem contact op

Jazz Bar 27B flat
Sint-Jakobsstraat 15
8000 Brugge

E: tune-in@27bflat.be
Resto/Bar+32 479 29 74 29
Bands, DJ - +32 479 29 74 29

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze events