27-12-2019 20:30

Persuasive

Nieuw Europees kwintet (Frankrijk, België, Italië en Luxemburg), Persuasive biedt een origineel repertoire dat wordt meegevoerd door de bedwelmende melodieën gecomponeerd door saxofonist Jean-Baptiste Berger.

Gemaakt op Césaré - CNCM - Sunnyside Festival of Reims, hebben deze composities enige invloed op hedendaagse jazz, evenals pop-, rock-, traditionele en klassieke muziek.

Persuasive wil kosmopolitisch zijn, zowel in de keuze van zijn muzikanten als in zijn referenties, met de mogelijkheid inheems te zijn of zonder contact met de universaliteit, zonder zijn identiteit te ontkennen.

Na vele cursussen zoals Cadillac Palace, geprezen door de critici en beloond met een publieksprijs op de Jazz Tremplin d'Avignon in 2014, begint dit project aan JazzPlaysEurope, een Europese springplank voor jonge jazzmusici waarvoor Jean-Baptiste Berger werd in 2012 geselecteerd om Frankrijk te vertegenwoordigen.

Boven zijn vergaderingen wordt hij omringd door jonge talenten uit de Europese scene om zijn muziek te delen, zowel eenvoudig als toegankelijk, terwijl hij harmonieus en ritmisch complex is.

 

Jean-Baptiste Berger: saxofoon & composities
Lorenzo Di Maio: gitaar
Igor Gehenot: piano
Tommaso Montagnani: bas
Jérôme Klein: drums

Terug naar lijst

Impressie

Proef de sfeer

Neem contact op

Jazz Bar 27B flat
Sint-Jakobsstraat 15
8000 Brugge

E: tune-in@27bflat.be
Resto/Bar+32 479 29 74 29
Bands, DJ - +32 479 29 74 29

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze events