Make Reservation

19-04-2024 20:30

Het beste van de jaren zeventig naar 2024'', dat bedacht TOTO-gitarist en zanger Steve Lukather toen hij de muziek van TRISTAN hoorde!

JAZZ, FUNK & SOUL MET TRISTAN
De muziek van het Nederlandse vijftal Tristan laat zich het best omschrijven als feel-good vintage Acid Jazz, met de energie, sfeer en klanken van nu,
uitgevoerd door enkele van de beste hedendaagse pop/jazzmuzikanten uit Europa.

Funky ritmegitaren, Hammond, Fender Rhodes en synths, en een ritmesectie die al tientallen jaren samen optreedt en stevige grooves en strakke, pittige arrangementen speelt die sindsdien hun handelsmerk zijn geworden. Dit alles ligt ten grondslag aan de verbluffend mooie en soulvolle zang van zangeres Jaycilee. Het neemt je mee terug naar dat geweldige warme geluid van de jaren 70, met een frisse bries van invloeden uit het heden. Hoewel de muziek van Tristan klinkt als bands als Tower of Power, Snarky Puppy of klassieke Acid Jazz-acts als Incognito en de Brand New Heavies - die allemaal energieke grooves produceren - onderscheidt deze groep zich van hun tijdgenoten door de hoge kwaliteit. van de composities en arrangementen.

Tristan's debuut 'Full Power' - met de Amerikaanse soulzanger Heston, de Britse saxofoon maestro Nigel Hitchcock en de legendarische Amerikaanse trompettist Randy Brecker - kreeg lovende kritieken, terwijl hun veelgeprezen opvolger, '2nd Phase', bewees dat dit een topper is. band die iets te zeggen heeft, waarbij beide albums rechtstreeks naar nummer 1 gaan in de Britse soulcharts.

De groep bleef opnieuw verrassen, in 2016 met 'Lifestyle' en 2017 met 'Live in Concert'. Die cd's brachten ze in 2016/2017 over de hele wereld: Japan, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen, Roemenië, Denemarken Luxemburg, Frankrijk.
2019 bracht 'The Spice of Five', opgenomen met alleen de 5-koppige kern van de band.

What Could Mogelijk Go Wrong is hun zesde album, en werd in april 2021 wereldwijd uitgebracht.
Uitgave op 3 maart 2023 was "SEVEN", het reeds 7e album van TRISTAN
Deze release bracht meer dan 75 concerten (en het worden er steeds meer) in 2023 en 2024 :)
Blij om aan te kondigen dat op 4 april 2025 een nieuw album getiteld "Four-Four" zal verschijnen!

Ik kijk er naar uit om je binnenkort in het echt te zien.

prijs:€15,00pp

Terug naar lijst

Impressie

Proef de sfeer

Neem contact op

Jazz Bar 27B flat
Sint-Jakobsstraat 15
8000 Brugge

E: resto@27bflat.be
Resto/Bar+32 492 20 09 33
Bands, DJ - +32 492 20 09 33

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze events